BISCUP 2022

18.11.2022 17:16

Ve dnech 18. až 20. listopadu se v Opavě uskutečnilo diecézní setkání mládeže s otcem biskupem Martinem Davidem Biscup.

Toto setkání se koná jednou za rok, pokaždé v jiném městě naší diecéze. Původně byla pro tuto akci určena sv. Janem Pavlem II. Květná neděle, od roku 2021 papež František ustanovil za tento den slavnost Ježíše Krista Krále.

Z naši farnosti jsme se zúčastnili čtyři. Byli jsme ubytováni na Mendelově gymnáziu, kde jsme se také stravovali. Hlavní program probíhal v kostele sv. Václava, v pátek zde bylo přivítáni a představení programu. 

V sobotu po ranní rozcvičce následovaly katecheze na téma "Odvaha", které byly rozděleny podle věku. Následně proběhla děkanátní hra, ve které měly skupinky po osmi lidech natočit video na téma, které jim bylo zadáno. Odpoledne proběhly workshopy, na které jsme se měli zapsat na gymnáziu, například na téma káva, povolání, chvály a podobně. V podvečer se uskutečnila v opavské konkatedrále mše svatá s otcem biskupem Martinem. Po té jsme se přesunuli do kostela sv. Václava, kde byl další program a večerní chvály. 

V neděli dopoledne byla závěrečná mše svatá přenášená televizí NOE. Po ní jsme dostali obědové balíčky a vydali se ke svým domovům.

Magda