Biscup 2023

24.11.2023 15:15

Mládež z celé ostravsko-opavské diecéze se tentokrát sešla s otcem biskupem ve Fulneku. Víkendové akce se celkem účastnilo přes 300 mladých a naše farnost také měla nemalé zastoupení. 

Páteční program zahájila modlitba chval. Mladí pak mohli přistoupit k zrcadlu a podepsat se na něj na znamení odpovědi Bohu na jeho lásku.

Sobotní den odstartovaly katecheze, o které se postarali P. Jiří Klos, Mons. Jan Czudek a P. Vojtěch Janšta. Účastníky pak čekala hra v ulicích Fulneku a po obědě volitelné workshopy. Mladí se mohli setkat třeba s Rostislavem Šerým z Projektu ON z Valašských Klobout a hledat cesty, jak vést společenství. P. Jan Berka z Kelce mluvil o přímluvné modlitbě. František Talíř a Radek Kaňa sdíleli své zkušenosti z politického života. Prostok byl ale také na předadventní vyrábění s Hanou Suchou nebo workshop o Božím milosrdenství s fulneckým falrářem P. Jozefem Grubou, SAC. Na večerní mši svaté biskup Martin mladé vyzval, aby zaslechli v srdci volání Ducha Svatého - "smím prosit?" - ke společnému tanci. Jeho promluva byla instiporána taneční soutěží - Když hvězdy tančí. Sobotu následně uzavřela talk show s P. Janem Berkou, Klárou Řihákovou a Františkem Talířem. Hosté mluvili o své víře, hledání společenství a službě v církvi.

V neděli mladí svůj fulnecký víkend uzavřeli společnou modlitbou za město a jeho obyvatele na náměstí pod chrámem Nejsvětější Trojice. V tomto kostele pak také slavili mši svatou s P. Danielem Víchou. Extra šťavnatý řízek vyprovodil všechny účastníky na cestu domů.